maandag, 20. maart 2006 - 11:48

100 biografen schrijven biografie van vaarweg Lemmer-Delfzijl

Aan de oevers van de vaarweg Lemmer-Delfzijl schrijven op vrijdag 1 september 2006 100 biografen de Biografie van de vaarweg Lemmer-Delfzijl. Als landschapsschilders van het woord bemensen 100 schrijvers één dag 100 observatieposten langs de hele vaarweg. Onder hen bevinden zich bekende, landelijk opererende schrijvers, maar ook regionale en lokale specialisten, Friestalige- en Groningstalige schrijvers.

De observaties die aan het papier worden toevertrouwd, worden gebundeld in de Biografie van de vaarweg Lemmer –Delfzijl, die eind 2006 verschijnt. De biografie is een project van grafisch vormgever Vanessa van Dam en beeldend kunstenaar / publicist Sjaak Langenberg. Het is een onderdeel van het kunstproject WOORDENSTROOM dat in opdracht van de provincies Groningen en Fryslân wordt uitgevoerd, de organisatie van het project wordt ondersteund door Keunstwurk.

Het publiek krijgt op 1 september 2006 de gelegenheid over de schouders van de biografen mee te kijken. Vele disciplines zijn vertegenwoordigd in het bonte gezelschap van schrijvers: een schrijvende binnenvaartschipper die geëmigreerde Friezen in Paraguay, Brazilië, Canada, Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland bezocht, een schrijver die Lemmer opnam in 'De Topografie van de Domheid', een stadsdichter die sluiswachter was te Delfzijl, een oud top-schaatser, journalist die vanuit het Kouvorderhûs aan de vaarweg rondvaarten verzorgt en een schrijver/psychiater die sinds zijn eerste zwemles water haat.
Provincie:
Tag(s):