woensdag, 5. april 2006 - 8:32

100 euro boete voor vissen met wormen

Maastricht

Zit je op 2 april lekker te vissen, komen er twee mannen naast je staan in uniform. De een duidelijk herkenbaar als boswachter. De andere was van de politie. “Heeft u een visvergunning?� vroegen ze aan de man. Zonder aarzelen gaf de visser zijn vergunning aan de agent. Er was tenslotte niets mis met vissen op een zondag.

Nou de agent bleek toch van andere mening te zijn. Niet het vissen bleek strafbaar te zijn, maar dat diertje dat aan het haakje hing. Het is verboden om te vissen met wormen van 1 april tot de laatste zaterdag van mei.

De visser dacht nog, ach het is een late 1 aprilgrap, want er stond niets op de visvergunning over een verbod op vissen met wormen gedurende de genoemde periode. De agent nam zijn vak echter serieus en schreef een bekeuring uit voor de visser. De acceptgiro zou per post gestuurd worden.

Bij navraag blijkt inderdaad dat er niet gevist mag worden gedurende de genoemde periode. Van 1 april tot en met de laatste zaterdag van mei rust er een verbod om te vissen met een worm (of nabootsing daarvan). Daarnaast mag er niet gevist worden met de door de minister aangewezen aassoorten.

Het is gedurende die periode verboden om met worm, vlees (of andere slachtproducten), dood visje, stukje vis en alle soorten kunstaas (met uitzondering van kunstvliegjes kleiner dan 2½ cm) te vissen.

De man ontving woensdag de acceptgiro. Het vissen met wormen kost hem 100 euro.
Provincie:
Tag(s):