woensdag, 13. december 2006 - 12:37

100 Leeuwarders aan de slag

Leeuwarden

De gemeente Leeuwarden ziet haar inspanningen om meer mensen met een WWB-uitkering aan het werk te krijgen vóór het einde van het jaar beloond.

Dit gebeurt door het aanbod van Workstar Personeel BV om 100 werkzoekenden van Leeuwarden een baan aan te bieden. Met inzet van de gemeentelijke loonkostensubsidie geeft Workstar 100 WWB-gerechtigden een unieke kans om weer terug te keren in het arbeidsproces. Het betreft functies bij bedrijven en instellingen als productiemedewerker, algemeen medewerker dienstverlening of administratief medewerker.

Tijdens het dienstverband, dat maximaal een jaar duurt, krijgt de nieuwe medewerker intensieve begeleiding. Dit moet ervoor te zorgen, dat uiterlijk na een jaar, de medewerker een stap hoger op de arbeidsmarktladder kan zetten. In het eerste half jaar van het dienstverband ligt de nadruk op “leren werken�en het behalen van basiscertificaten. Het tweede halfjaar staat in het teken van aanvullende scholing /opleiding. De cliënt ontvangt als salaris een minimumloon van 32 uur per week, of voor zoveel uren dat nodig is om hem of haar uit de uitkering te halen.

De nieuwe medewerkers zijn vanaf deze week allemaal aan de slag.

Dit project past naadloos in de plannen die de gemeente heeft om in de komende jaren de werkloosheid onder de burgers van Leeuwarden op krachtige wijze terug te dringen.

Op vrijdag 15 december is wethouder Marco Florijn aanwezig bij de feestelijke bijeenkomst die de start markeert van de laatste groep van de 100 Leeuwarders die aan de slag gaan. De bijeenkomst vindt plaats aan de Ampèrestraat 14d te Leeuwarden en begint om 11.00 uur.
Provincie:
Tag(s):