dinsdag, 28. maart 2006 - 11:05

100 werkzoekenden aan de slag via Samissie

Breda

‘Werk aan de Wijk’ is de naam van de stichting die het project Samissie in Breda gaat uitvoeren. De stichting gaat betaalbare diensten ontwikkelen voor bewoners van de wijken Hoge Vucht en Doornbos/Linie, zoals een verhuis-, klus-, schoonmaak- en beveiligingsdienst. De diensten worden uitgevoerd door 100 werkzoekenden uit de wijken, die de stichting in dienst neemt en opleidt.

Het college van burgemeester en wethouders heeft deze week ingestemd met de oprichting van de stichting. Het project Samissie, in de wijken bekend onder de naam ‘Werk aan de Wijk’ is in april 2005 ontstaan uit de stedelijke vernieuwingsplannen in Hoge Vucht en Doornbos/Linie. Samen met alle partners in de wijk werkt de gemeente hier niet alleen aan versterking van de fysieke ruimte zoals woningbouw, openbare ruimte en voorzieningen, maar ook aan de economische en sociale structuur.

De diensten van Stichting Werk aan de Wijk komen tegemoet aan een groeiende behoefte bij bewoners aan ondersteuning op het gebied van wonen, zorg, welzijn en leefbaarheid. Het gaat dan om diensten als een verhuisservice, een klussendienst, en beveiligingsservice en een buurtservice. Bedrijven en organisaties in de wijk ondersteunen de diensten met de benodigde materialen en vakmatige knowhow. Werkzoekende wijkbewoners vervullen de werkzaamheden en worden hiervoor zonodig opgeleid.

Binnen twee jaar wil de gemeente 100 werkzoekenden uit de wijk aan het werk helpen, en daarnaast mensen toerusten om door te stromen naar de arbeidsmarkt.
Provincie:
Tag(s):