woensdag, 25. januari 2006 - 11:59

1000 nieuwe studentenwoningen in Utrecht

Utrecht

De gemeente Utrecht heeft Rabo Vastgoed dinsdag 24 januari de bouwvergunning verstrekt voor de bouw van MAX, een wooncomplex met 1000 studenten- en starterswoningen bij het Europaplein in Utrecht. De vergunning is persoonlijk overhandigd door wethouder Ruimtelijke Ordening en Wonen Marie-Louise van Kleef. De wethouder wil hiermee het grote belang onderstrepen van dit project voor de huisvesting van studenten en net afgestudeerde woningzoekenden in Utrecht.

Rabo Vastgoed verwacht begin juni te kunnen starten met de bouw. Wel zullen al eerder bouwketen worden geplaatst en zal het bouwterrein worden ingericht om in juni zo snel mogelijk met de bouw te kunnen starten. Rabo Vastgoed raamt de bouwtijd op 28 maanden. De verwachte oplevering is eind 2008.

MAX, zoals het complex na een prijsvraag onder de doelgroep van toekomstige bewoners wordt genoemd, is een bijzonder project. Het is de eerste keer in ons land dat een commerciële marktpartij een project ten behoeve van studentenhuisvesting ontwikkelt. Het wooncomplex bestaat uit 750 huur- en 250 koopwoningen in een drietal woontorens met in de plint fitnessfaciliteiten en andere voorzieningen, zoals circa 250 (gebouwde) parkeerplaatsen en 3000 tot 6000 m2 commerciële ruimten.
Provincie:
Tag(s):