maandag, 20. maart 2006 - 10:21

1046 Boetes en 18 aanhoudingen

Zaandam

Van zaterdagavond tot zondagochtend 5.00 uur heeft de politie op de A8 in Zaandam gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol. Alle bestuurders in de richting Amsterdam werden via het terrein van een tankstation omgeleid voor een blaastest.

In totaal werden achttien bestuurders, onder wie zeven zogenaamde 'beginnende', aangehouden omdat zij teveel gedronken hadden. Eén bestuurder had ruim twee keer zoveel drank op als toegestaan. In totaal 1710 bestuurders werden gecontroleerd.

Tijdens de controle werden ook nog twaalf boetes uitgedeeld voor het rijden over de vluchtstrook (8x), bellen tijdens het rijden (1x), het niet dragen van de gordel en het rijden met een rijbewijs dat niet aan de eisen voldeed. Eén automobilist bleek een aantal boetes open te hebben staan. De man kon ter plekke 262 euro afrekenen.

Tijdens de controle was ook het KLPD aanwezig met een zogenaamde Catchscan. Dit apparaat scande de kentekens van alle passerende auto's, welke ter plekke vergeleken werden met een computerbestand met een zogenoemde zwarte lijst. Van 6609 auto's werden de gegevens gecheckt, maar er kwamen geen overtredingen aan het licht. Eveneens werd op snelheid gelet. Maar liefst 1034 auto's (komende uit de richting van Amsterdam) reden te hard. De hoogste snelheid bedroeg 181 km per uur.
Provincie:
Tag(s):