vrijdag, 21. juli 2006 - 21:47

11 kilo softdrugs aangetroffen bij inval in woning

Groningen

De politie heeft vrijdag- ochtend in een woning aan het Damster-diep in Groningen ruim 11 kilo softdrugs aangetroffen en in beslag genomen. De politie beschikte over anonieme informatie dat in het pand een hennepkwekerij aanwezig zou zijn.

In de badkamer van een kamer van de woning trof de politie de grote hoeveelheid softdrugs in plastic tonnen aan. Ook zaten in diverse verpakkingen joints verpakt. De politie heeft de drugs in beslag genomen.

In het pand werd geen hennepkwekerij aangetroffen. De bewoner en/of de eigenaar van de softdrugs zal worden gehoord. De verdovende middelen vertegenwoordigen een straatwaarde van ruim 60.000 euro. De politie stelt een nader onderzoek in.

Naast de woning aan het Damsterdiep werd een inval gedaan in een kraakpand aan de Hereweg. Ook deze inval gebeurde na een anonieme melding. In het pand werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De eigenaar van de plantage, een Stadjer, werd in het pand aangetroffen en aangehouden. Men had de hennep van 65 planten al geoogst.

De kwekerij werd opgeruimd en vernietigd. De verdachte zal worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op. Ten slotte werd door de politie, op grond van informatie, op drie andere adressen een kijkje genomen. Op deze adressen werd niets aangetroffen. De politie is bijzonder tevreden over het verloop van de actie en de vangst.
Provincie:
Tag(s):