zondag, 17. december 2006 - 18:06

12-jarige wordt reddende engel

Goes

Een 12-jarige bewoonster van een woning aan de Glenn Millerlaan in Goes is gisteravond rond 19.19 uur de reddende engel van het huishouden geworden. Rond dat tijdstip kwam haar jongere broertje (6) aan haar vertellen dat er vermoedelijk brand was ontstaan in zijn slaapkamertje.

Zij is gaan kijken en heeft heel kordaat gehandeld door alle overige slaapkamerdeuren te sluiten en een emmer water tegen de brandende slaapkamerdeur aan te gooien.

Zij heeft haar moeder geroepen die naar boven kwam. De moeder van de kinderen viel vervolgens van de trap waarbij zij haar stuitje en pols bezeerde. Het 12-jarige meisje heeft de hulpdiensten via 112 in kennis gesteld van de brand. Inmiddels was de brand gedoofd.

De brandweer vond een aansteker in de slaapkamer van het broertje, daar heeft hij vermoedelijk mee zitten spelen. Op de bovenverdieping van het huis was nogal wat rookschade. De moeder van de kinderen is overgebracht naar het ziekenhuis en van haar verwondingen zijn foto’s gemaakt. Over een exact schadebedrag is nog niets bekend.
Provincie:
Tag(s):