maandag, 19. juni 2006 - 12:53

12.000 handtekeningen tegen aanleg A6-A9

Amsterdam

Bewonersorganisaties tussen Almere en Schiphol hebben twaalfduizend handtekeningen verzameld tegen de asfaltplannen van de rijksoverheid in hun regio. De handtekeningen worden dinsdagmiddag door een twaalftal imitatie-Peijsen, per roze Cadillac aan de minister aangeboden. Uit de handtekeningenactie blijkt, dat een groot deel van de 75 duizend huishoudens in de regio ,zich ernstige zorgen maakt over de plannen voor aanleg van de A6-A9, IJmeerweg en het verbreden van de bestaande snelwegen.

De bewonersorganisaties, die zich hebben verenigd in het Bewonersplatform voor Andere Mobiliteit (BAM), worden in hun actie ondersteund door Milieudefensie en het Milieucentrum Amsterdam. Eind juni neemt het kabinet een besluit over welke varianten er nader worden uitgewerkt.

Minister Peijs wil alleen extra asfalt, als oplossing voor de verkeersproblemen. De twaalfduizend bewoners, van Muiderberg tot en met Amstelveen, vinden echter een toename van 50% méér verkeer door deze belangrijke woon- en natuurgebieden onacceptabel. Zij pleiten voor een nulplusvariant: goed openbaar vervoer, een spitsheffing, een lagere maximumsnelheid op stadssnelwegen, beter regeling van het woon-werkverkeer en het dichter bij elkaar brengen van wonen en werken.
Provincie:
Tag(s):