vrijdag, 17. februari 2006 - 14:09

13 Aanhoudingen na handel in XTC en GHB

Dedemsvaart

Tussen november 2005 en februari 2006 hield de politie 13 mannen (20 tot 34-jaar) aan voor drugshandel. Zij komen uit: Dedemsvaart, Hardenberg, De Krim en Raalte. In die periode onderzocht de politie, in Dedemsvaart en omgeving, de handel in XTC-pillen en GHB-capsules.
Het ging daarbij voornamelijk om de distributie onder vrienden.

Uit onderzoek is gebleken dat zij duizenden pillen en verscheidene liters GHB (Gamma Hydroxy Boterzuur) in omloop hebben gebracht. Tegen allen is proces-verbaal opgemaakt. De Raaltenaar, die als hoofdverdachte wordt gezien, is ingesloten. Hij wordt ook verdacht van handel in anabolen.

Het onderzoek werd gestart na signalen van verkoop van XTC en GHB in het uitgaansleven in Dedemsvaart en Hardenberg. Ook behandelde de politie enkele verkeersongevallen waarbij XTC- en/ of GHB- gebruik bij bestuurders in geding was.

De afgelopen maanden onderzocht de politie in Dedemsvaart het omvangrijke gebruik van harddrugs door jeugdigen in de leeftijd van 12–16 jaar.
In een de woning van een 23-jarige man, aan de Blauwe Zegge in Dedemsvaart was het sinds begin 2005 een komen en gaan van jongeren. In zijn woning werd XTC en speed aan jeugdigen verstrekt. Tijdens dit onderzoek zijn vele tientallen personen als gebruiker of handelaar gehoord. Op dit moment is de 23-jarige man uit Dedemsvaart ingesloten.

Daarnaast richtte het onderzoek zich op een 22 jarige man uit Hardenberg, een 20 jarige man uit Zwolle en een 19 jarige vrouw uit Dedemsvaart. Zij worden verdacht van het bezit en de handel in XTC en amfetamine.
Provincie:
Tag(s):