maandag, 16. januari 2006 - 12:20

13-jarig meisje in het bos met geweld sexueel misbruikt

Oudwoude

Een 13-jarig meisje uit Oudwoude is zondag het slachtoffer geworden van een ernstig zedenmisdrijf. Zondag om ongeveer 15.30 uur vertrok het slachtoffer met haar paard van huis om een stukje te rijden in de omgeving van de Boskreed en de Feartsichtswei, een bosperceel ten oosten van Oudwoude. Na een uur kwam haar paard zonder het meisje terug bij de ouderlijke woning. De ouders maakten zich zorgen en zochten met behulp van familie, vrienden en buurtbewoners de omgeving af, helaas zonder resultaat.

Omstreeks 18.00 uur kwam het meisje aanlopen bij een woning in de omgeving van het bosperceel. Ze bleek het slachtoffer te zijn geworden van een ernstig zedenmisdrijf. In het bos was het meisje door een onbekende man aangesproken en van haar paard getrokken. Daarna had de man het meisje onder bedreiging en met geweld seksueel misbruikt.

Het betrof een getinte man van 25 á 35 jaar, lang ongeveer 1,70 á 1,75 m, fors postuur, kort stekelig haar, piercing in wenkbrauw en een oorring. Hij was gekleed in een lichtblauwe spijkerbroek en vermoedelijk een bodywarmer. Hij sprak volgens het slachtoffer keurig Nederlands. Na zijn daad vertrok de man, waarna het meisje naar de woning was gelopen.

Door de politie is een TGO, een grootschalig rechercheonderzoek, opgestart. Het team bestaat uit circa 25 rechercheurs, waaronder twee ervaren zedenrechercheurs. Momenteel wordt het bosperceel, dat geheel is afgezet, onderzocht op sporen. Ook wordt een buurtonderzoek uitgevoerd en worden enkele getuigen gehoord. De politie doet een dringend beroep op iedereen die de verdachte, het slachtoffer of, gezien of gehoord heeft, zich te melden. Gezien het tijdstip en de locatie waren er ongetwijfeld wandelaars, fietsers e.d. in de omgeving van het bos en van Oudwoude. In het bijzonder is de politie benieuwd naar getuigen die:
* een man met het bovenstaand signalement in Oudwoude of omgeving op zondagmiddag of eventueel in de dagen daarvoor hebben gezien
* het slachtoffer met haar paard in of nabij het bosperceel op zondagmiddag hebben gezien
* iets anders hebben gezien of gehoord, dat met deze ernstige zaak te maken kan hebben.
Dat kan op telefoonnummer 0900 8844. Informatie wordt uiteraard vertrouwelijk behandeld.
Provincie:
Tag(s):