maandag, 23. januari 2006 - 19:54

13-jarige gewond na beschieting

Dreumel

De politie is een grootschalig onderzoek gestart naar de toedracht van een schietincident zondagavond in een woning aan De Bouwing in Dreumel. Een 13-jarige jongen raakte daarbij gewond en werd in zorgwekkende toestand met de ambulance naar het St. Radboudziekenhuis in Nijmegen overgebracht. Hij is inmiddels buiten levensgevaar. Dit heeft de politie maandag bekend gemaakt.

Rond 22.15 uur kwam bij de politie een melding binnen dat er geschoten zou zijn in een woning op De Bouwing. Een nog onbekend persoon zou bij de woning zijn verschenen en vervolgens op een jongen hebben geschoten.

Politie en ambulance gingen snel ter plaatse en troffen de gewonde jongen aan. Ambulancepersoneel verleende eerste hulp waarna de 13-jarige per ambulance naar Nijmegen is vervoerd. Agenten startten meteen een onderzoek op. De Technische Recherche kwam ter plaatse en heeft een sporenonderzoek verricht. Daarbij is ook een speurhond ingezet. De brandweer was aanwezig om te zorgen voor goede belichting. Nog diezelfde avond is begonnen met een buurtonderzoek.

Kort nadat het schietincident had plaatsgevonden, werd bij de politie melding gedaan van een scooter die in brand stond. Dit was rond 22.25 uur en vond plaats op de kruising van de Maasdijk met de Waalbandijk. De politie was snel ter plaatse, maar de bestuurder werd niet meer aangetroffen. Met een speurhond is de omgeving afgezocht. Ook is een technisch sporenonderzoek gedaan. De scooter bleek in brand gestoken. Onderzocht wordt of er een verband bestaat tussen de brandende scooter en het schietincident.

Het politieonderzoek is inmiddels in volle gang. Maandag is het buurtonderzoek voortgezet en dit loopt nog steeds. Ook spreekt de politie met getuigen en betrokkenen. Een team van 20 politiemensen werkt aan de zaak.

De politie vraagt getuigen van het schietincident of mensen die zondagavond op de genoemde plaatsen een scooter hebben zien rijden, of gezien hebben dat deze bij de Waalbandijk in brand werd gestoken om contact op te nemen met het rechercheteam in Tiel op telefoonnummer 0900-8844.
Ook mensen die menen anderszins informatie te hebben die voor het politieonderzoek van belang zou kunnen zijn, worden verzocht zich via dit nummer te melden. Anoniem kan informatie worden doorgegeven via ‘Meld Misdaad Anoniem’ op nummer 0800-7000. (08)
Provincie:
Tag(s):