dinsdag, 19. december 2006 - 20:31

13.000 kilo vuurwerk aangetroffen

Alkmaar

Dinsdagmorgen is door depolitie partij vuurwerk van ruim 13.000 kilo aangetrffen in een oud bedrijfspand aan de Eindhovenstraat in Alkmaar.

De politie verrichte daar een onderzoek naar aanleiding van een binnengekomen tip. In totaal werden twaalf pallets met vuurwerk aangetroffen. In totaal een gewicht van ongeveer dertienduizend kilo. Het ging om consumentenvuurwerk dat vermoedelijk vanuit Duitsland was geïmporteerd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van het vuurwerk.

Ook werd op dinsdagmorgen, omstreeks 08.20 uur, een 38-jarige man uit Hoorn aangehouden in een bedrijfspand aan de Factorij in Zwaag. In het pand bleek een grote hoeveelheid vuurwerk te zijn opgeslagen. In totaal ging het om ruim vijftienhonderd kilo vuurpijlen, nitraatrollen, flowerbeds en dergelijke. De verdachte werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het vuurwerk werd in beslag genomen. De politie was het vuurwerk op het spoor gekomen na een tip.

De politie Noord-Holland Noord werkt in de strijd tegen illegaal vuurwerk nauw samen met de politie uit Zaanstreek-Waterland en Kennemerland. Deze samenwerking heeft dit jaar al geresulteerd in de inbeslagname van in totaal 29 ton illegaal vuurwerk.
Provincie:
Tag(s):