maandag, 8. mei 2006 - 9:08

13e open dag KNRM Hoek van Holland trok veel belangstelling

Hoek van Holland

De Nationale Reddingbootdag die op 6 mei voor de 13e keer werd gehouden op alle 40 reddingstations van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij werd op reddingstation Hoek van Holland goed bezocht. Mede door het rustige zonnige weer en temperaturen van 25 graden waren vele geïnteresseerden in het KNRM materieel naar Hoek van Holland gekomen.

De mensen namen ruim de gelegenheid om vele vragen aan de redders zelf te stellen en het merendeel heeft genoten van een vaartochtje met het nieuwste paradeschip van de KNRM, de Jeanine Parqui. Ieder die na de vaartocht aan wal stapte was diep onder de indruk van de prestaties en uitrusting van dit schip. De “oude� reddingboot Koningin Juliana (Hoek van Holland van 1964 tot 1991) van het Havenmuseum heeft verspreid over de dag met ruim 250 belangstellenden een vaartochtje gemaakt. De Jeanine Parqui heeft deze dag ruim 450 mensen met een vaartochtje mogen verblijden.

Donateurs kwamen echt bewust uit het hele land naar Hoek van Holland, toch hebben zich op deze dag 30 mensen laten inschrijven als donateur van de KNRM, in 2005 waren dat er 20. De reddingwinkel heeft een omzet van 1.706 Euro mogen bedragen, 150 Euro minder dan in 2005. De actie “oud geld�, onder donateurs van de KNRM heeft een bedrag opgeleverd van 7.216,60 gulden, dat is ruim 3280 Euro. Opmerkelijk was een enorme gift van duizenden guldens papiergeld van 1 persoon en de vele zakjes met kwartjes, dubbeltjes en stuivers. Er werd ook nog voor 3 kilo munten buitenlands geld gebracht uit alle uithoeken van de wereld.

De retourovertocht met de Stena Discovery, beschikbaar gesteld door Stena Line bv, is bestemd voor een nieuwe donateur uit Hoek van Holland, en is door de voorzitter van plaatselijke commissie van de KNRM Hoek van Holland Dhr. J.B. Troost getrokken als winnaar uit 140 deelnemers, dit waren er vorig jaar 90. Zowel de bezoekers, de vrijwillige redders en zeker ook de vrouwen van de redders hebben een aangename dag achter de rug.
Provincie:
Tag(s):