zaterdag, 12. augustus 2006 - 11:38

14 supporters Top Oss aangehouden

Roosendaal

Vrijdagavond, voorafgaand aan de wedstrijd RBC Roosendaal tegen Top Oss, zijn na ongeregeldheden 14 supporters van Top Oss aangehouden. Al bij aankomst op het NS station waren de supporters redelijk opgefokt, niet in de laatste plaats omdat in de trein al de nodige alcohol en vermoedelijk drugs waren genuttigd. Desondanks besloot de politie de supporters in de richting van het stadion te begeleiden. Ter hoogte van de tunnel bij de spoorwegovergang escaleerde de situatie, toen supporters met blikjes in de richting van de politie begonnen te gooien.

Op de Havendijk besloot de politie dat het onverantwoord was de gang naar het stadion voort te zetten en werd de groep te kennen gegeven dat men rechtsomkeert moest maken. Dit leidde tot confrontaties, waarbij uiteindelijk 14 supporters moesten worden aangehouden. De politie heeft hiervoor de assistentie moeten inroepen van meerdere eenheden uit het district Bergen op Zoom en daarnaast hulp gekregen van enkele eenheden uit het politiedistrict Breda.

De overige circa dertig supporters werden onder begeleiding van het Korps Landelijke Politie Diensten per trein teruggestuurd naar Oss.
Provincie:
Tag(s):