dinsdag, 20. juni 2006 - 11:08

15 jaar celstraf voor moord op schoonmoeder

Middelburg

De meervoudige strafkamer van de rechtbank Middelburg heeft een 45-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijftien jaar wegens moord op zijn schoonmoeder, poging tot moord op zijn echtgenote en poging tot doodslag op de neef van zijn echtgenote. Ook is de man veroordeeld voor bedreiging en belaging. Het beroep op onder meer psychische overmacht, heeft de rechtbank verworpen.

In september 2005 gaat de man, als gevolg van huwelijksproblemen, gewapend met een geladen geweer naar de woning van zijn schoonmoeder, waar hij met zijn gezin verblijft. Hij heeft het plan om zijn schoonmoeder, zijn echtgenote en daarna zichzelf om het leven te brengen.

Bij de woning aangekomen schiet hij buiten allereerst op een aldaar aanwezige neef van zijn echtgenote als gevolg waarvan deze neef levensgevaarlijk gewond raakt. De echtgenote van de man weet de woning ongedeerd te ontvluchten. De man treedt vervolgens de woning binnen en schiet zijn schoonmoeder een kogel in haar buik waardoor zij enkele uren later overlijdt. Nadat hij zijn schoonmoeder heeft neergeschoten gaat hij naar buiten en geeft hij zich over aan de inmiddels gearriveerde politie.

De officier van justitie heeft een levenslange gevangenisstraf geëist.
Provincie:
Tag(s):