vrijdag, 17. november 2006 - 12:54

15-jarig meisje ontvoerd

’s-Hertogenbosch

Op maandag jl. is er in de late avonduren op het Van Coehoornplein in ‘s-Hertogenbosch vermoedelijk een ca. 15-jarig meisje ontvoerd. Een getuige zag dat een man een meisje in de kofferbak van een donkerkleurige auto stopte en wegreed.

Er is een uitgebreid buurtonderzoek gedaan, er zijn diverse verklaringen van getuigen opgenomen. Op grond van verklaringen die de politie kreeg en eigen onderzoek, hield zij woensdagavond op een camping in Cromvoirt een 28-jarige man als verdachte van de ontvoering aan en trof daar een 19-jarig verwarde vrouw uit Geldrop aan.

Uit het onderzoek bleek dat de vrouw sinds 6 november 2006 was weggelopen uit een psychiatrische inrichting in Vught, waar zij met een rechterlijke machtiging werd verpleegd. De vrouw is daar inmiddels weer teruggebracht. Uit verklaringen lijkt dat de ontvoering vermoedelijk een ander geval betreft en dat dit tweetal, toevallig de avond van de ontvoering om dezelfde tijd, op dezelfde plek aanwezig was.

De 28-jarige verdachte zit nog vast, er wordt bekeken of hij zich mogelijk aan misbruik van iemand met verminderde geestelijke vermogens heeft schuldig gemaakt. Omdat de politie toch vermoedt dat er die avond echt een ontvoering heeft plaatsgevonden, heeft zij naast eerder gemeld onderzoek een tweede onderzoek opgestart.

De recherche roept daarbij de hulp van eventuele getuigen in. Zij worden verzocht zich te melden bij de afdeling Districtelijke Opsporing via telefoonnummer 0900-8844. Indien getuigen anoniem willen blijven, kunnen zij zich ook melden via Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):