donderdag, 23. november 2006 - 13:01

15-jarige met zelfgemaakte bommen aangehouden

Utrecht

Vrijdagmiddag 17 november heeft de politie een 15-jarige jongen uit Utrecht aangehouden voor het fabriceren en tot ontploffing brengen van zelfgemaakte bommen. Zo heeft de politie woensdag bekend gemaakt. De bommen worden met gootsteenontstopper gemaakt. Proces-verbaal is opgemaakt en de kosten zullen op de ouders van de verdachte worden verhaald.

Dat het zelf maken van een bom geen baldadigheid is, maar dat het een strafbaar feit is dat valt onder de Wet Wapens en Munitie, merkte een 15-jarige Utrechter afgelopen vrijdag. Om 14.10 uur werden agenten naar de Vlierboomstraat gestuurd. Daar was een bom tot ontploffing gebracht. Ter plaatse trof de politie de 15-jarige verdachte aan met een reeds ontplofte bom en een gedeeltelijk gefabriceerde bom. De gootsteen-ontstopper, het belangrijkste ingrediënt van de bom, had de jongen nog in zijn broekzak.

De chemicaliën die bij de ontploffing op straat terecht waren gekomen moesten door de brandweer worden verwijderd. Tegen de jongen is proces verbaal opgemaakt. Tevens zullen de kosten die de brandweer moest maken (enkele honderden euro’s) worden verhaald op de ouders.
Provincie:
Tag(s):