vrijdag, 6. oktober 2006 - 21:18

1500 Deelnemers aan de Dwars door Drenthe Marathon

Hoogersmilde/Emmen

Ruim 1500 deelnemers zullen zaterdag 14 oktober aan de start staan van de eerste Dwars door Drenthe Marathon, bleek bij de sluiting van de inschrijving 30 september jongstleden. De verschillende afstanden waaraan de deelnemers kunnen meedoen, worden voor het grootste deel afgelegd op de onlangs vernieuwde provinciale weg N381 tussen de Friese grens bij Hoogersmilde en Emmen.

Deze zogeheten Frieslandroute is in verband met de marathon op 14 oktober tussen Appelscha en Emmen van 07.00 uur tot 17.00 uur afgesloten voor verkeer. De finish van de Dwars door Drenthe Marathon vindt voor alle afstanden plaats in het centrum van Emmen. In Emmen vinden rondom de marathon het gehele weekend allerlei festiviteiten plaats.

De Dwars door Drenthe Marathon bestaat uit vier wedstrijdonderdelen; de marathon, de halve marathon, de halve marathon voor handbikers en de estafette. Voor de marathon hebben zich 536 deelnemers ingeschreven, waaronder Koos Rademaker, ultraloper en ex-Nederlands kampioen op de 100 km en regionale topatleten als Jan Venhuizen, Ronald Hunneman, Arend Jan Zwarteveen, John Fokking en Bertha Bruggenkamp.

Voor de halve marathon verschijnen 859 deelnemers aan de start. Onder hen Nederlands Kampioen Marathon, Fransua Woldemariam en de regionale topatleten Timothy Karanu en Tjeerd Doornbos. De halve marathon voor handbikers telt 36 deelnemers en aan de estafette doen 33 teams van vier personen mee. Verder helpen zo’n 230 vrijwilligers dit evenement tot een succes te maken.
Provincie:
Tag(s):