dinsdag, 28. maart 2006 - 11:05

16 jaar voor moord op prostituees en meteen 'zitten'

Den Haag

Het Gerechtshof 's-Gravenhage heeft dinsdag Amitkoemar R. veroordeeld tot een gevangenisstraf van zestien jaar voor moord en afpersing van twee prostituees. De politie Rotterdam-Rijnmond heeft dinsdagochtend A.R. aangehouden.

Eerder sprak de Rechtbank Rotterdam hem gedeeltelijk vrij. Het hof acht bewezen dat A.R. zich op 14 oktober 2004 samen met zijn mededader Roberto Z. heeft schuldig gemaakt aan moord op twee vrouwen, die als prostituee werkzaam waren op de Keileweg in Rotterdam.

Bij een eventueel cassatieberoep van veroordeelde blijft het bevel tot gevangenneming in principe van kracht, zolang dat cassatieberoep in behandeling is bij de Hoge Raad. Daarna is de uitspraak van de Hoge Raad beslissend voor wat betreft de voortzetting van de detentie.

Het hof is van oordeel dat mededader R.Z. (op aanwijzen van verdachte A.R.) de eerste prostituee heeft neergeschoten uit vrees dat zij aangifte zou doen van de poging tot beroving door verdachte A.R. en zijn mededader. Zijn mede dader zou de tweede prostituee hebben neergeschoten, omdat zij getuige was geweest van het schot op de ander.

Bij zijn veroordeling werd tevens een bevel tot gevangenneming gegeven. Op grond van dit bevel kon veroordeelde na succesvolle inspanningen van de politie om hem te traceren, vanmiddag in Rotterdam worden aangehouden.
Provincie:
Tag(s):