donderdag, 29. juni 2006 - 7:19

16-jarige jongen steekt zijn twee broers neer

Loon op Zand

Woensdagavond heeft omstreeks 18.15 uur een 16-jarige jongen in de ouderlijke woning op de zolderkamer zijn twee oudere broers van 21 en 22 jaar met een mes neergestoken. Daarbij is de oudste broer zwaar gewond geraakt. Hij werd met ernstige steekverwondingen overgebracht naar het Elisabethziekenhuis in Tilburg en direct geopereerd. Zijn toestand is zorgelijk.

Dit laat een woordvoeder van de politie weten. De één jaar jongere broer raakte ook gewond en werd eveneens naar hetzelfde ziekenhuis vervoerd, maar zijn letsel is beperkt. De verdachte vluchtte uit de woning maar meldde zich korte tijd later op het politiebureau aan de Europalaan in Kaatsheuvel. Hij vertelde daar dat hij zijn twee broers had neergestoken, over het motief is nog niets bekend.
Ter plaatste bleek dat tijdens de steekpartij de moeder van de drie broers in de woning was. Zij heeft via de buren de hulpdiensten gealarmeerd. De slachtoffers werden door de GGD overgebracht naar het Elisabethziekenhuis in Tilburg. De traumaheli kwam ter plaatse.
Medewerkers van de Unit Forensisch Technisch Onderzoek van de politie MW-Brabant hebben een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld. De verdachte heeft aan het politiebureau in Kaatsheuvel het vermoedelijk gebruikte mes aan de politie afgegeven. Hij is vanavond om 20.00 uur in verzekering gesteld.
De politie stelt een uitgebreid onderzoek in naar het incident.
Provincie:
Tag(s):