maandag, 30. oktober 2006 - 19:21

16 verdachten plegen ruim 200 inbraken

Bergeijk

Vorige week is een onderzoek afgerond naar ruim tweehonderd inbraken in de gemeente Bergeijk. Hiervoor werden, vanaf april tot en met oktober van dit jaar, zestien verdachten aangehouden. De laatste verdachte, een 17-jarig meisje, werd afgelopen week door de politie verhoord. De verdachten variëren in leeftijd van 15 tot 44 jaar. Zeven van hen zijn meerderjarig. De rest is minderjarig. De verdachten zijn afkomstig uit Bergeijk, Luijksgestel en Westerhoven.

Het onderzoek raakte in een stroomversnelling toen op 13 april van dit jaar één van de twee hoofdverdachten van 19 en 15 jaar werd aangehouden. Dit gebeurde toen hij twee gestolen mobiele telefoons aanbood aan een heler, die vervolgens per toeval de mobiele telefoons te koop aanbood aan de eigenaar. In de loop van het onderzoek werden de volgende vijftien verdachten aangehouden.

De twee hoofdverdachten zijn verantwoordelijk voor het leeuwendeel van de inbraken. Zij gingen in wisselende samenstelling met tien andere verdachten op dievenpad. Ingebroken werd in auto’s, schuren, loodsen, in aanbouw zijnde panden, caravans, werkketen, vakantiehuisjes en in garages. In ruim 160 van de ongeveer 200 zaken ging het om inbraken in auto’s. De inbraken vonden plaats tussen 2004 en de eerste drie maanden van 2006.

De hoofdverdachten gingen op dievenpad om in hun levensonderhoud te voorzien. De 19-jarige verdachte bood de gestolen spullen aan een 21-jarige heler aan. De 21-jarige heler is één van de zestien verdachten die zijn aangehouden tijdens dit onderzoek. Hij wordt gezien als de hoofdheler. Daarnaast was er nog sprake van drie andere helers, die een kleiner aandeel hebben in dit gebeuren. Ook zij zijn voor deze zaak aangehouden
Provincie:
Tag(s):