maandag, 1. mei 2006 - 16:05

17 mensen aangehouden voor fietsendiefstal

Huissen

De politie van Huissen heeft vorige maand in totaal 17 mensen aangehouden die betrokken zouden zijn geweest bij een reeks fietsendiefstallen in Huissen. Onder de verdachten waren twee mannen van 26 en 32 jaar uit Arnhem die verantwoordelijk zouden zijn voor zeker acht fietsendiefstallen in de week van 24-30 maart jl. in Huissen (6), Bemmel (1) en Doorwerth (1).

De mannen bekenden na hun aanhouding ook nog drie andere fietsendiefstallen in Arnhem en Elst. De andere verdachten die de politie aanhield, afkomstig uit Arnhem en Zevenaar, zouden betrokken zijn als helers van de gestolen fietsen. De politie maakt het procesverbaal op en stuurt dit naar justitie.

De zaak kwam eind maart aan het rollen toen alerte getuigen de politie alarmeerden nadat zij hadden gezien dat onbekenden in het centrum van Huissen een fiets in een personenauto laadden. Zij noteerden het kenteken en alarmeerden de politie. De politie stelde een onderzoek in om de verdachten op het spoor te komen. De mannen werden 30 maart jl. op heterdaad aangehouden nadat zij in Doorwerth een fiets bleken te hebben gestolen.

In de daarop volgende week konden de helers door de politie worden aangehouden. De gestolen fietsen zouden worden verkocht vanuit de tuin van één van de helers. Eén heler meldde zich zelf bij het politiebureau met twee gestolen fietsen toen hij er lucht van had gekregen dat de politie met het onderzoek bezig was. De gestolen fietsen zijn inmiddels zoveel mogelijk weer terugbezorgd aan de rechtmatige eigenaar.

Dankzij de tips van alerte getuigen kon de politie deze zaak ophelderen. De politie hoopt dan ook in de toekomst dat burgers alert blijven op mogelijke verdachte situaties en dit melden aan de politie. Het doen van aangiften is daarnaast ook van cruciaal belang om een onderzoek op te starten en mogelijke verdachten te kunnen aanhouden.
Provincie:
Tag(s):