vrijdag, 15. september 2006 - 10:29

17 september Dag van het alternatief vervoer

Den Haag

Gratis tram- en busvervoer van HTM, gratis fietsenstallingen en de mogelijkheid om met de fietstaxi de binnenstad te bereiken. Dit is een greep uit de activiteiten die georganiseerd worden op verzoek van wethouder Van Woensel (Verkeer en Milieu) om invulling te geven aan de Duurzaam Bereikbare Binnenstadsdag 2006. Op zondag 17 september kunnen de bezoekers op speelse wijze kennis maken met alternatieve mogelijkheden om de Haagse binnenstad te bereiken.

“Er zijn meer vervoersmiddelen dan de auto. Met dit initiatief wil ik de bezoekers van de Haagse binnenstad wijzen op de mogelijkheden die er zijn om je te verplaatsen op een meer milieubewuste, veilige en gezonde manier�, aldus de wethouder.

Activiteiten
De activiteiten vinden plaats tussen 12.00 en 18.00 uur. Op het Spuiplein staat het City Mondial Promobiel om informatie te verstrekken en aandacht te vragen voor speciale stadswandelingen. Bij de parkeergarage Stadhuis staan 25 steps klaar en bij de parkeergarage Veerkaden acht Fietstaxi’s. Tussen het Centraal Station, Hollands Spoor en de binnenstad rijden koetsen. Verder wordt het straatbeeld opgefleurd door Indiase riksja’s en zijn er rondvaarten met de Ooievaart en transfers per Vlietvaart vanuit Leidschendam en Voorburg. Een rondrijdende 22-persoons partyfiets met band zal de verschillende activiteiten muzikaal omlijsten. De Haagse gouden koetsjes zijn eveneens in de binnenstad te vinden. Alle activiteiten zijn gratis.

Duurzame Mobiliteit
De Duurzaam Bereikbare Binnenstadsdag is onderdeel van de Europese ‘Week van de Vooruitgang’. Het thema van deze week is duurzame mobiliteit. De Stichting City Mondial heeft opdracht gekregen om de activiteiten te organiseren. In de Week van de Vooruitgang wordt op 21 september de themadag ‘op voeten en fiets naar school’ georganiseerd. Zes Haagse scholen doen hieraan mee.
Provincie:
Tag(s):