donderdag, 11. mei 2006 - 9:42

18 bekeuringen bij toezicht op het Friese water

Grou/Leeuwarden

De politie heeft het afgelopen weekend op het water rondom Grou en Leeuwarden - het Van Harinxmakanaal, de Froskepolle, het Prinses Margrietkanaal, Rengerspolle, de Rechte Grou en de Tearnser Wielen - met een opvallende politieboot toezicht gehouden. Er is door twee agenten twee dagen gesurveilleerd tot in de late avonduren.

Vier jonge watersporters kregen een proces-verbaal omdat ze nog niet leeftijdgerechtigd waren om een snelle motorboot te besturen. Elfmaal werd een proces-verbaal uitgeschreven omdat er te snel werd gevaren.
Niet alleen de rust in natuurgebieden wordt door snelvaren verstoord, ook de overige watersporters ondervinden hinder van snelvaren. Naast de processen-verbaal zijn door de politie diverse waarschuwingen uitgedeeld voor onder andere het ontbreken van zwemvesten aan boord en het niet kunnen tonen van een vaarbewijs. Tijdens het toezicht op het water kregen drie mensen een proces-verbaal omdat ze op de wal een kampvuur hadden gestookt. Tijdens het komende watersportseizoen gaat de politie vaker op en rondom het water controleren.
Provincie:
Tag(s):