vrijdag, 29. september 2006 - 13:59

18-jarige aangerand in centrum Leeuwarden

Leeuwarden

Een 18-jarig meisje uit Leeuwarden is woensdagavond rond 23.45 uur op het Zaailand ter hoogte van het Ruiterskwartier aangerand. het meisje zat op een stenen muurtje en was in gesprek met een man, die ze kort daarvoor in een café had ontmoet. Beiden waren op de fiets. De man zocht toenadering, waar het meisje niet van gediend was.

Op een bepaald moment betastte hij het meisje op onzedelijke manier. Vervolgens verhinderde hij dat ze met haar fiets weg kon en pakte haar vast. Op dat moment kwam een passant voorbij. Hij praatte op de belager in en zei dat hij haar los moest laten. Nadat hij dat ook schreeuwde in zowel een buitenlandse als de Nederlandse taal, liet de belager het meisje los.

Nadat de hulpverlener de fietsketting om de fiets van het meisje had gelegd, die was er door een val afgegaan, kon het meisje wegfietsen. Thuisgekomen belde ze de politie. Die kon even later aan de hand van het signalement een 47-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van aanranding. Hij is voor nader onderzoek ingesloten en zit nog vast.

De politie wil graag in contact komen met getuigen. In het bijzonder wil ze in gesprek komen met een man die het meisje te hulp schoot toen ze werd vastgehouden. Dit betreft een getinte man van midden twintig jaar, vrij lang, geen baard snor of bril, kort zwart haar. Zij kunnen zich melden op telefoonnummer 0900 8844. Tips zullen door de politie vertrouwelijk behandeld worden.
Provincie:
Tag(s):