vrijdag, 14. juli 2006 - 12:20

18-Jarige bekent 25 brandstichtingen

Heerenveen

De politie heeft met de aanhouding van een 18-jarige inwoner van Heerenveen een groot aantal brandstichtingen in Heerenveen opgelost.

Op zondag 9 april 2006 brandde een oude loods aan de Koornbeursweg achter de oude brandweerkazerne af. De politie startte een onderzoek omdat er een vermoeden was van brandstichting. Naar aanleiding van het onderzoek kon de politie op 19 april 2006 een 18-jarige inwoner van Heerenveen aanhouden.

Na uitgebreid onderzoek en diverse verhoren bekende hij niet alleen verantwoordelijk te zijn geweest voor deze brand, maar ook voor 24 andere branden in 2005 in Heerenveen. Diverse coniferenhagen, kerstbomen, afvalcontainers, een bankstel, twee fietsen en zes auto’s, waarvan drie op het Dotterhof, één op het Molenplein en twee op een parkeerterrein achter de Nieuwstraat, vielen ten prooi aan de vlammen.

De schade van deze branden loopt in de tienduizenden euro’s. Tijdens het plegen van zijn daden verkeerde de man onder invloed van alcohol. Hij verklaarde geobsedeerd te zijn door vuur. De verdachte zit in voorlopige hechtenis.
Provincie:
Tag(s):