zondag, 4. juni 2006 - 19:51

19 aanhoudingen na drugscontrole Summerdance

Dedemsvaart

Tijdens het dance-feest Summerdance in Dedemsvaart werden op vrijdag en zaterdag door de Politie Hardenberg, KLPD en Douane de bezoekers op drugs gecontroleerd.
In totaal werden 19 mensen aangehouden omdat zij in het bezit waren van harddrugs. In totaal werd er 17,5 gram speed, 157 pillen en 15 ml GHB in beslag genomen.

Door de beveiliging van Summerdance en de politie werd verder een grote hoeveelheid softdrugs (600 gram) in beslag genomen. Het een en ander verliep in goede samenwerking met de beveiliging en de organisatoren van het feest.

Een 23-jarige man uit IJsselmuiden werd door politie en douane onder verdachte omstandigheden aangetroffen op de parkeerplaats van het feest. Hij bleek in het bezit te zijn van 100 pillen. Totaal elf mensen kregen een dagvaarding met een transactievoorstel, ter waarde van totaal 1665 Euro. De transactievoorstellen varieerden van 90 t/m 450 euro per persoon.

Vijf mensen kregen een dagvaarding. Een persoon kreeg een oproep voor een zogenaamde TOM-zitting (taakstraf) en een minderjarige persoon zal naar bureau Halt worden verwezen.
Provincie:
Tag(s):