zondag, 10. december 2006 - 12:50

2 Almeerders aangehouden voor illegaal vuurwerk

Het Regionaal Milieuteam van Politie Flevoland heeft in samenwerking met Politie Gooi en Vechtstreek vrijdagmiddag een partij illegaal vuurwerk in beslag genomen. Dit gebeurde in een woning aan de Hoge Larenseweg in Hilversum. Dit heeft de politie zondag bekendgemaakt.

Totaal zijn er vier personen aangehouden. Het gaat om twee Hilversummer van 43 en 40 jaar oud en twee inwoners van Almere van 19 en 32 jaar oud. De verdachten zijn in verzekering gesteld. De hoeveelheid vuurwerk betreft meer dan 1800 kilo. Een onderzoek is ingesteld door beide korpsen, die ook op het terrein van vuurwerk dus met resultaat samenwerken.

Het Regionaal Milieu Team Flevoland is een onderdeel van de Divisie recherche en houdt zich bezig met de recherchematige opsporing van misdrijven op het gebied van milieu, waaronder ook vuurwerk. Binnen het RMT is daarom een regionale vuurwerkcoördinator aangewezen. De taak van de regionale vuurwerkcoördinator is het zijn van een aanspreekpunt voor externen en het op de juiste plaats brengen van de relevante informatie binnen de eigen organisatie.
Provincie:
Tag(s):