woensdag, 27. september 2006 - 13:50

2 geweldadige taxi-berovers gearresteerd

Amsterdam

De recherche van de binnenstad van Amsterdam heeft met de aanhouding van twee verdachten op 12 augustus jl. een voorlopig einde gemaakt aan een aantal gewelddadige overvallen op taxichauffeurs. Het onderzoeksteam is nog op zoek naar slachtoffers van de twee overvallers die nog geen aangifte hebben gedaan bij de politie.

Op 20 mei 2006 was een taxichauffeur aan het werk in de binnenstad. Rond tien uur ’s avonds meldden zich bij de taxi twee klanten die naar Schiphol gebracht wilden worden. Zij spraken Engels. Op de ringweg ontpopten de klanten zich echter als overvallers. De 54-jarige chauffeur werd met een vuurwapen bedreigd en moest spullen afgeven. Ook werden zijn chauffeurspapieren meegenomen.

Op 2 juli 2006 was een 39-jarige taxichauffeur ’s nachts aan het werk in de binnenstad toen hij rond één uur werd aangesproken door twee Engels sprekende mannelijke klanten. Zij wilden naar Schiphol. Onderweg trokken de daders een vuurwapen en een mes en bedreigen de bestuurder. Hij werd vastgebonden en moest geld en goederen afgeven, waaronder zijn chauffeurspapieren. Voordat de overvallers de taxi verlieten werd de auto, en met name de taxameter vernield. De bestuurder werd zodanig bedreigd en onder druk gezet dat hij geen aangifte durfde te doen. Met name repressailles ten aanzien van de familie maakten het slachtoffer zeer angstig.

Op 12 augustus 2006 was een taxichauffeur ’s nachts aan het werk in de binnenstad toen hij rond halféén in het Engels werd aangesproken door twee mannen. Zij vertelden de bestuurder naar Schiphol te willen en gingen onderweg. Plotseling werd de 60-jarige bestuurder met een vuurwapen bedreigd. Met een mes werd zijn taxi aan de binnenzijde vernield. Hij voelde zich zeer bedreigd maar zag ondanks de oplettende berovers kans om de politie te waarschuwen. Agenten grepen bij een korte professionele actie in en arresteerden de twee overvallers.

Bij het hierop volgende politieverhoor legden de mannen een bekentenis af. Het onderzoeksteam onder leiding van de officier van justitie kreeg tijdens het onderzoek de indruk dat mogelijk meer chauffeurs slachtoffer waren geworden van de twee overvallers zonder dat daarna aangifte was gedaan.

Mogelijk de dreigende taal van de overvallers om ook in de persoonlijke sfeer de slachtoffers te zullen vinden, kan aanleiding zijn geweest om geen melding te doen bij de politie.

Het onderzoeksteam is op zoek naar deze slachtoffers en vraagt hen aangifte te doen bij de politie via telefoonnummer: 0 9 0 0 – 8 8 4 4 Ken jij de dader maar de dader jou ook? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via: 0 8 0 0 – 7 0 0 0
Provincie:
Tag(s):