donderdag, 14. september 2006 - 14:40

2 jaar na brute moord op Manuel Fetter, “Monument Zinloos Geweld� in Leeuwarden.

Leeuwarden

Het monument ter nagedachtenis aan Manuel Fetter, slachtoffer van ZINLOOS GEWELD, wordt op zaterdag 23 september 2006 om 14.00 uur onthuld. Het bankje (monument), is in opdracht van de familie en “vrienden van het monument� gemaakt door kunstenares Nienke Sevenster, komt tegenover de ingang van Bakker Bart op het Waagplein.

Manuel Fetter, die in de nacht van 23 op 24 september 2004, slachtoffer werd van zinloos geweld. Nadat de Leeuwarder in de Grote Hoogstraat tegen een passant enkele opmerkingen had gemaakt over het wegwerpen van een kapot bierflesje, werd hij met veertien messteken om het leven gebracht.

Op initiatief van de “Vrienden van het monument Zinloos Geweld� en de familie Fetter, is door kunstenares Nienke Sevenster een monumentje ontworpen, dat aanvankelijk nabij het Naauw zou worden geplaatst. Echter, voor die gewenste plaats werd geen vergunning verleend, dit in verband met de zichtlijnen in dat deel van het beschermt stadsgezicht. Uiteindelijk is in goed overleg gekozen voor een prominente plek op het Waagplein, in het hartje van de Leeuwarder binnenstad.

De onthulling van het monumentje zal volgende week zaterdag 23 september 2006 plaatsvinden vanaf twee uur ’s middags. De plechtigheid zal kracht worden bijgezet door onder meer stadsdichter Arjan Hut, die een speciaal gedicht tegen zinloos geweld zal voordragen. Ook zullen dezelfde “Harmony musici�, die de Stille Tocht 2 jaar geleden zo ontroerde, de plechtige ceremonie ondersteunen.

Naast de Loco Burgemeester, die zal spreken namens de gemeente Leeuwarden, zullen er nog enkele andere sprekers zijn waaronder Harold Fetter, broer van de vermoorde Manuel, en Wyb Feddema, gemeenteraadslid van Leeuwarden, tevens woordvoerder van de familie en ook de initiator van de stille tocht twee jaar geleden.

De familie Fetter en de “Vrienden van het Monument tegen Zinloos Geweld� zouden het zeer op prijs stellen dat u bij de plechtigheid aanwezig wilt zijn en zo mogelijk voor enige voorpublicatie kunt zorgdragen.

Locatie, datum en tijd van de plechtigheid:
Waagplein (centrum, hartje van Leeuwarden)
Datum zaterdag 23 september 2006
Aanvang 14.00 uur
Provincie:
Tag(s):