dinsdag, 17. januari 2006 - 16:55

'2-mans protest' tegen openhouden kerncentrale

Den Haag

Een demonstrant deelt dinsdag flyers uit voor de ingang van de Tweede Kamer in Den Haag, terwijl de politie een proces verbaal opmaakt vanwege een zogenaamde illegale actie. Met behulp van foto's en andere attributen laten ze de gevolgen zien van kernenergie. De twee demonstranten protesteren tegen het openblijven van de centrale in Borssele. Het stoot ze tegen de borst dat er geen discussie aan vooraf is gegaan, het besluit is tijdens het kerstreces genomen.

De actiegroep Bries 11 hebben niet alleen bezwaar tegen de mogelijke nucleaire rampen die kunnen plaatsvinden met een kerncentrale. Ze strijden ook voor de gevolgen op lange termijn. Ieder kamerlid kreeg dan ook een nota, waarop staat dat we opgezadeld worden met een erfenis van tienduizenden jaren radioactief afval met de bijbehorende kosten en de gevolgen van de straling.

De gemeente Den Haag was niet echt gediend van het protest en probeerde het te verhinderen. De waarnemend burgemeester vond het niet goed dat ze met z'n twee-en stonden te demonstreren, terwijl dat volgens de wet gewoon mag zonder het te hoeven melden. Nadat een demonstrant zijn pak had uitgetrokken, mocht de ander gewoon doorgaan.
Provincie:
Tag(s):