zondag, 31. december 2006 - 12:22

2 na aanrijding ontsnapte honden alsnog doodgereden

Berkhout

Vrijdagavond werden twee honden gedood na een aanrijding op de Rijksweg A7 ter hoogte van Berkhout. De twee bestuurders die bij de aanrijding betrokken waren, raakten gewond. De 24-jarige bestuurder van een personenauto uit Sexbierum reed over de Rijksweg en moest plotseling sterk afremmen voor een voor hem rijdende auto.

Hierdoor raakte de auto in een slip en kwam op het linkergedeelte van de rijbaan tegen de middengeleider tot stilstand. Een 19-jarige vrouw uit Rotterdam kon het voertuig niet meer ontwijken en botste met haar auto tegen de stilstaande auto.

Twee honden die in de auto zaten van de man uit Sexbierum ontsnapten en werden op de andere rijbaan aangereden door een personenauto. Beide honden overleden ter plaatse. De bestuurders zijn met verschillende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn. De man kon na behandeling weer naar huis. De vrouw is opgenomen.

Bij controle bleek dat de 24-jarige bestuurder alcohol had gedronken. Hij blies 250 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.
Provincie:
Tag(s):