woensdag, 31. mei 2006 - 15:07

2 nieuwe ambulanceposten in Drenthe

De provincie Drenthe krijgt er twee nieuwe ambulanceposten bij, één in Klazienaveen en één bij de Luchthaven Eelde. Het college van gedeputeerde staten hebben dit plan dinsdag besproken en akkoord bevonden.

Daarnaast wordt de ambulancepost in Havelte verplaatst naar Dieverbrug. Met de invoering van het plan gaat de theoretische dekkingsgraad in Drenthe omhoog van 86,6% naar 94,5%. Dit betekend dat in 94,5% van de ritten een ambulance binnen een kwartier aanwezig is.

Na de invoering van het plan heeft Drenthe in de volgende plaatsen een ambulancepost: Roden, Eelde, Assen, Annen, Beilen, Borger, Emmen, Klazienaveen, Coevorden, Hoogeveen, Meppel en Dieverbrug. De standplaatsen Eelde en Dieverbrug hebben een aangepaste dienstenstructuur. In Eelde gaat het alleen om dagdiensten van 7:00 uur 's ochtends tot 23:00 uur 's avonds.

Met de omringende standplaatsen zijn afspraken gemaakt om te zorgen voor een back-up in de nachtelijke uren in de gemeenten Westerveld. Formeel wordt nu ook de wijziging van de standplaats van Gieten naar Annen en Borger vastgelegd.
Provincie:
Tag(s):