maandag, 3. juli 2006 - 13:25

200 personen bemoeien zich met aanhouding

Zeist

Tijdens het uitgaan heeft er in het weekend in het uitgaansgebied ongeregeldheden plaatsgevonden. Het warme weer en de alcohol die rijkelijk vloeide, zorgden mede voor een grimmige sfeer in de binnenstad. Meerdere malen heeft de politie met geweld de orde moeten herstellen. In de nacht van zaterdag op zondag 2 juli rond 03.15 uur heeft de politie op de Slotlaan de wapenstok ter hand moeten nemen om een grote groep mensen op afstand te houden. De groep van ongeveer 200 personen bemoeide zich met een aanhouding.

Aanleiding voor de ongeregeldheden was dat veel mensen zich op de rijbaan voor een horecagelegenheid hadden verzameld. Omdat het verkeer gehinderd werd, sommeerde de politie de mensen plaats te nemen op het trottoir. Een 17-jarige jongeman uit Austerlitz wilde niet aan dit verzoek voldoen. Hij begon zich opstandig tegen de politie te gedragen en werd vervolgens aangehouden. Even later werd nog een aanhouding verricht. Een 17-jarige jongeman uit Driebergen-Rijsenburg wilde niet aan een bevel voldoen zich te verwijderen.

Omstanders begonnen zich met de aanhouding te bemoeien. Meerder politie-eenheden moesten ter plaatse komen om de grote groep op afstand te houden. Verschillende malen heeft de politie de wapenstok moeten gebruiken. Nadat de politie de groep uit elkaar gedreven had, heeft de groep zich over verschillende wijken verspreid. De aangehouden jongemannen zijn meegenomen naar het politiebureau. Degene uit Driebergen-Rijsenburg kon het politiebureau na ontvangst van een bekeuring weer verlaten. De jongeman uit Austerlitz moest de nacht op het politiebureau doorbrengen. Proces-verbaal voor verzet is tegen hem opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):