woensdag, 12. april 2006 - 11:56

200.000 Ouderen extreem eenzaam tijdens pasen

Amsterdam

In Nederland leven zo’n 200.000 ouderen extreem eenzaam en krijgen nooit bezoek van iemand. Medewerkers van het Nationaal Fonds Ouderenhulp delen donderdagochtend vanaf 10.00 uur paaspakketten uit aan eenzame ouderen in Utrecht.

Dit gebeurt met de nieuwe BoodschappenPlusBus, die sinds 5 april ouderen in Utrecht onder begeleiding van vrijwilligers ophaalt om boodschappen te doen of deel te nemen aan activiteiten.

Het uitdelen van de paaspakketten doet het Nationaal Fonds Ouderenhulp om aandacht te vragen voor eenzaamheid onder ouderen. 'Ouderen kunnen erg eenzaam zijn tijdens de feestdagen,'aldus Jan Romme, directeur van het Nationaal Fonds Ouderenhulp.

De BoodschappenPlusBus is een nieuwe dienst van het Nationaal Fonds Ouderenhulp die op 3 april landelijk gelanceerd werd. Met deze bus kunnen ouderen op een laagdrempelige manier deelnemen aan allerlei activiteiten zoals boodschappen doen. De BoodschappenPlusBus gaat dit jaar in negen gemeenten rijden, de komende jaren wordt deze dienst verder over Nederland uitgerold. Inmiddels rijdt de BoodschappenPlusBus al in Utrecht, Weert, Middelburg en Arnhem.

De pakketten zijn ter beschikking gesteld door Fortis. De ouderen die een pakket krijgen zijn geselecteerd door de Utrechtse welzijnsorganisatie Portes op basis van o.a. hun deelname aan de projecten activerend huisbezoek en/ of administratie aan huis. Deze projecten worden medegefinancierd door het Nationaal Fonds Ouderenhulp, het enige goede doel dat zich uitsluitend richt op kwetsbare ouderen in Nederland.

Ouderenhulp helpt kwetsbare ouderen o.m. door het opzetten van eigen diensten, zoals de BoodschappenPlusBus en de Ouderenhulplijn en het subsidiëren van projecten van derden. Met de organisatie van evenementen zoals de kerstmaaltijden en de jaarlijkse Vergeet-me-niet Dag vraagt Ouderenhulp aandacht voor o.a. eenzaamheid onder ouderen.
Provincie:
Tag(s):