vrijdag, 15. september 2006 - 12:49

235 Bekeuringen bij gordelcontrole

Enschede

Op donderdag 14 september 2006 hield de politie een grote controle op het dragen van de autogordel op meerdere locaties in Enschede. Elf agenten namen de gehele dag deel aan deze actie. Tevens werd er gelet of de regels voor het vervoer van kinderen werden nageleefd.

In totaal werden 1300 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 235 bekeurd werden voor het niet dragen van een gordel. Daarnaast kregen 13 automobilisten een bekeuring voor diverse andere overtredingen.

De politie controleerde streng op het dragen van de gordel, omdat een autogordel bij een ongeval levensreddend en letselbesparend werkt. Het risico van een dodelijke afloop bij een ongeval is zonder gordel bijna de helft groter dan met gordel.

Wie een gordel draagt, loopt een stuk minder risico op letsel bij een ongeval: een afname van 40% door het dragen van de gordel. Wanneer dit ook nog gecombineerd wordt met een airbag wordt dat 50%.

Gecontroleerd werd op de volgende locaties: Mooienhof, Lambertus Buddestraat, GJ van Heekstraat, Auke Fleerstraat, Haaksbergerstraat, Beltstraat, Broekheurne Ring, Parkweg en Burgemeester M van Veenlaan.
Provincie:
Tag(s):