vrijdag, 13. oktober 2006 - 18:00

24 uur lang niet roken

Almere

Onder de titel ‘Rokers verdienen ‘n beloning’ houden de Hulpverleningsdienst Flevoland (GGD), en STIVORO op 2 november een unieke actie in Flevoland. Rokers uit Flevoland die op deze datum 24 uur lang niet roken, krijgen een beloning.

Ze moeten zich dan wel aanmelden en de dag erna een vragenlijst invullen op de speciale website www.verdieneenbeloning.nl. De deelnemers ontvangen dan Informatie op Maat. Door deelname aan de actie groeit het vertrouwen dat ze kunnen stoppen met roken.

Met de actie wil de GGD aantonen dat stoppen met roken weliswaar lastig, maar niet onmogelijk is. “Als je een dag lang geen sigaret aanraakt, kan dat wellicht ook een langere periode. Het is niet eerder in de wereld voorgekomen dat rokers gevraagd wordt 24 uur niet te roken en hun ervaringen hierover te delen, waarna zij vervolgens ook nog persoonlijke informatie ontvangen. Inclusief de beloning maakt dit deze actie tot een wereldprimeur�, aldus Bernard Verhoeven.

De actie wordt gehouden in Flevoland maar heeft een landelijk karakter. Alle rokers uit Flevoland die zich opgeven en achteraf hun ervaringen kenbaar maken op de website of per SMS, krijgen een tijdschrift naar keuze. Bovendien maken ze kans op een LCD-tv.

De GGD wil met haar actie zoveel mogelijk rokers bereiken. Bernard Verhoeven: “Daardoor neemt de kans toe dat rokers net dat zetje krijgen om de sigaretten tijdelijk of misschien wel voorgoed af te zweren. We willen dan ook graag weten hoe de deelnemers hun rookvrije dag beleven.

Iedereen die zich aanmeldt voor deze actie wordt gevraagd een vragenlijst in te vullen en zijn of haar ervaringen kenbaar te maken via de website of per SMS. Zo krijgen we een goed beeld van de deelnemers en hun motieven om een dag lang niet te roken.

Op basis van de ervaringen via de ingevulde vragenlijst krijgt iedere deelnemer van ons ‘Informatie op Maat’. Deze informatie, die past bij iemands persoonlijke situatie, kan hem of haar vertrouwen geven voor een eventuele stoppoging.�
Beschikt een deelnemer niet over Internet, dan is aanmelding ook mogelijk via 0900-9390 (€ 0,10 p/m).
Provincie:
Tag(s):