zaterdag, 9. september 2006 - 17:23

24 uur lang skeeleren op Het Hulsbeek

Oldenzaal

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 september werd de derde editie van RAPS24 op de wielerbaan van recreatiegebied Het Hulsbeek in Oldenzaal gehouden. RAPS24 is een skeelerevenement voor zowel recreatieve als wedstrijdskeelers.

In een estafettesysteem werd non-stop 24 uur geskeelerd. Deelnemende teams, bestaande uit minimaal 3 tot maximaal 6 personen konden zo vaak wisselen als ze zelf wilden en mochten daarbij hun eigen strategie bepalen, die uiteindelijk tot de eindzege en een geldbedrag van € 500,- moest leiden.
Het 2,5 km lange parcour was gelegen in een afgesloten natuurgebied en voorzien van uitdagende bochten en zelfs een klimmetje.

Deelnemende teams moesten daarvoor € 150,- inschrijfgeld betalen. Maar naast deelname, kregen de teams een standplaats op de camping, gratis water en fruit, ’s ochtends verse broodjes van de bakker, douchevoorzieningen, een massageteam dat 24 uur lang ter beschikking stond, toezicht van de EHBO en niet te vergeten een prachtig aandenken aan twee onvergetelijke dagen.

De Ambulancezorg Haaglanden deed zelfs mee met 3 teams van ieder 15 personen. Deze teams waren samengesteld uit de mannen en vrouwen die dagelijks werkzaam zijn bij de ambulancediensten van de GGD Den Haag en Ambulancezorg Zoetermeer. Zij deden het niet alleen voor het prijzengeld en hun plezier, maar skeelerden 24 uur voor het goede doel. De opbrengst gaat naar Stichting Kinderen Kanker Vrij (KIKA).

Voor de bezoekers aan het evenement was er voldoende te beleven. Behalve het kijken naar de marathon was er ook een groot plein waar 24 uur lang muziek klonk, een gezellig terras en een hapje en een drankje. Ook aan de kleinsten was gedacht. Deze konden zich laten schmincken en er was een springkussen.

Vrijdagavond ontstond er een twee uur durende stroomstoring, waardoor de marathon moest worden stil gelegd omdat de baan niet meer goed verlicht kon worden. Om 23.15 kon de wedstrijd weer hervat worden.
Provincie:
Tag(s):