zondag, 2. juli 2006 - 18:12

2500 deelnemers lopen de Kennedymars

Someren

In Someren is zaterdagavond de Kennedymars van start gegaan. In 1963 stelde de toenmalige president van de Verenigde Staten, John F. Kennedy, dat iedere gezonde overheids-ambtenaar in 20 uur 50 mijlen, zo'n 80 kilometer, moest kunnen lopen. Dat werd opgepakt in de VS en daar werd een tocht georganiseerd. Over deze tocht werd een artikel geschreven in Nederland. De toenmalige voorzitter van JOEK Someren, Jan Wijnen, las dit verslag en kwam op het idee om zo'n tocht ook in Someren te organiseren.

Dat deze beslissing zulke verstrekkende gevolgen voor de organisatie zou hebben, was toen nog niet te voorzien. In 1963, toen de mars in Someren voor het eerst werd georganiseerd, deden iets meer dan 100 wandelaars mee, het 'topjaar' de 25e Kennedymars in 1987 telde ruim 6000 deelnemers. Dit jaar lopen zo'n 2500 deelnemers mee in de Kennedymars.

De deelnemers lopen van Someren naar Someren heide en Someren Eind. Daarna verloopt richting Lierop, Mierlo, Helmond, Vlierden, Deurne, Liessel, Asten om vervolgens weer via Someren Eind naar de finish in Someren te lopen.
Provincie:
Tag(s):