maandag, 7. augustus 2006 - 14:09

28 rijbewijzen ingevorderd

Regio

Afgelopen weekend 2006 heeft het Verkeershandhavingsteam Zuid-Holland Zuid snelheidscontroles gehouden op de A15 en A16. Op deze wegen vindt 20% van alle verkeersongevallen in de regio plaats. In totaal zijn 111 bestuurders staande gehouden en bekeurd vanwege een te hoge snelheid.

Van 28 automobilisten is direct het rijbewijs ingevorderd, omdat zij harder reden dat 150 km/u waar 100 km/u is toegestaan. Van 3 bestuurders is het voertuig in beslag genomen: zij zijn met meer dan 170 km/h langs de controle gereden. De hoogst gemeten snelheid is 193 km/uur. Buitenlandse bestuurders moesten hun boete direct voldoen.

In Nederland wordt intensief op snelheid gecontroleerd. Snelheidscontroles vinden om drie redenen plaats. Allereerst omwille van de verkeersveiligheid, want snelheid speelt een rol bij élk verkeersongeval. Het milieu is een tweede goede reden: hoe harder een voertuig rijdt, hoe hoger het brandstofverbruik, hoe meer CO2-uitstoot en hoe meer geluidsoverlast. De derde reden is mobiliteit.

Files ontstaan minder snel als weggebruikers met ongeveer dezelfde snelheid rijden. Bovendien is de kans op ongelukken kleiner, en ook dat scheelt files: bijna 13% van de files is direct te wijten aan een ongeval.
Provincie:
Tag(s):