vrijdag, 16. juni 2006 - 14:32

2dehands.nl gaat taxeren

Amsterdam

Vanaf vandaag is het voor iedereen betaalbaar om een artikel door een erkend taxatiebureau op waarde te laten schatten.
2dehands.nl en Valuenviews zijn de afgelopen weken druk bezig geweest met het ontwikkelen van een online taxatiedienst. Deze dienst voor verkopers wordt exclusief op 2dehands.nl aangeboden.

Online taxatiedienst
De dienst is eenvoudig en efficiënt van opzet. Een verkoper beantwoordt op 2dehands.nl enkele vragen over het te taxeren artikel en voegt wanneer nodig enkele foto’s toe. Deze worden vervolgens samen met de advertentiegegevens naar Valuenviews gestuurd. Aan de hand van deze gegevens taxeert Valuenviews het artikel binnen 48 uur. De verkoper krijgt per e-mail een taxatierapport opgestuurd, waarin hij via een link kan aangeven of het rapport bij de advertentie moet komen te staan.

Voordelen van een taxatierapport op 2dehands.nl
Een taxatierapport biedt vele voordelen. Het belangrijkste voordeel is dat de verkoper en koper na de taxatie precies weten wat een artikel waard is. Daarnaast zijn de kosten van € 5,99 voor de taxatie vele malen lager dan een taxatie in de winkel (circa € 75,=).

Volgens directeur van 2dehands.nl Maarten Beucker Andreae is er een grote behoefte aan betaalbare onafhankelijke waardebepaling.

“Van veel producten weten verkopers en kopers niet wat de werkelijke waarde is. Het inschatten van de waarde van een tweedehands iPod is gemakkelijk, maar wanneer het een antieke Spaanse wandtafel betreft wordt het al wat moeilijker.�

Volgens Beucker Andreae zullen taxatierapporten de online handel in bepaalde sectoren enorm stimuleren.

Valuenviews
Valuenviews is een onafhankelijk en erkend taxatiebureau. Vanuit Enschede werkt het team zes á zeven dagen in de week aan het bepalen en archiveren van waardes van de meest uiteenlopende, meestal roerende zaken. Het team bestaat uit verschillende taxateurs, met ieder hun eigen specialisme.

Vanaf seizoen 2006 is een taxateur van Valuenviews ook op televisie te zien in het team van het programma Geen kaf, maar koren. Het is een regionale versie van Tussen kunst en kitsch en wordt uitgezonden op RTV Oost.

De site 2dehands.nl is onderdeel van TTY Internet Solutions B.V., dat ook de maker is van de Belgische site 2dehands.be, InternetOplichting.nl en Nieuw.nl.
Categorie:
Tag(s):