vrijdag, 10. maart 2006 - 13:05

2e verdachte aangehouden voor webcamsex

Breda

De recherche van het district Breda heeft vorige week een 34-jarige inwoner van Nieuwegein aangehouden. De man wordt verdacht via het chatprogramma MSN minderjarige kinderen gedwongen te hebben tot het plegen van seksuele handelingen voor de webcam. De ontvangen beelden werden vervolgens door de man opgeslagen op zijn computer.

De politie kwam de man op het spoor na een eerdere aanhouding op 19 december jl. van een 27-jarige Hagenaar en het vervolg onderzoek dat door de recherche werd ingesteld.

Meerdere computers van de verdachte zijn in beslag genomen voor onderzoek.

De zaak kwam begin september aan het rollen toen de ouders van een 14-jarig meisje uit Breda misbruik van hun dochter via MSN melden. Uit onderzoek door de politie bleek dat een eveneens 14-jarige Bredase jongen ook het slachtoffer van de Hagenaar was geworden.

De districtsrecherche in Breda heeft tot op heden 14 aangiften opgenomen van kinderen in de leeftijd van 13 tot en met 15 jaar uit diverse steden in Nederland, zoals Rotterdam, Enschede, Zwolle, Den Haag, Heerlen en Breda. Het onderzoek is nog niet afgerond. De politie werkt op dit moment met vijf rechercheurs aan de zaak.
Provincie:
Tag(s):