woensdag, 27. september 2006 - 12:25

3 Gewonden bij grote slippartij

Tytsjerk

Bij een flinke slippartij op de kruising van de Rijksstraatweg zijn 3 mensen gewond geraakt. Bij het ongeval waren totaal 4 voertuigen betrokken.

Een 20-jarige automobilist uit Groningen kwam uit de richting van Leeuwarden en wilde op de kruising linksaf slaan. De bestuurder raakte vermoedelijk door het natte wegdek in een slip en botste tegen de achterzijde van de auto van een 21-jarige automobiliste uit Akkrum.

Door de klap raakte ook deze automobiliste in een slip. Zij kwam met haar voertuig op het kruisingsvlak en botste op de achterzijde van een vrachtauto, bestuurd door een 24-jarige inwoner van Renesse.

Een 59-jarige automobilist uit Hurdegaryp probeerde de auto van de vrouw uit Akkrum nog te ontwijken, maar dat lukte hem niet. Een frontale botsing was het gevolg en door de klap kantelde de auto van de vrouw.

De bestuurder uit Hurdegaryp en zijn passagiere moesten door de brandweer uit hun benaderde positie worden bevrijd. De twee werden met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Ook de vrouw uit Akkrum werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. De overige betrokkenen kwamen met de schrik vrij. Bureau Verkeersongevalanalyse van de politie Fryslân stelt een onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):