donderdag, 26. januari 2006 - 9:19

30 Aanrijdingen door plotselinge gladheid

Fryslân

Woensdagochtend hebben in de provincie Fryslân dertig aanrijdingen plaatsgevonden door plotselinge gladheid. In totaal zijn ongeveer honderd voertuigen betrokken geweest bij de aanrijdingen die op diverse locaties werden verrast door de gladheid.

Op de N31 tussen Leeuwarden en Drachten, in de rijrichting Drachten ontstond een aanrijding waarbij twaalf voertuigen betrokken waren. Er ontstond alleen materiele schade. Het tweede grote incident vond plaats ter hoogte van Ureterpvallaat waarbij acht voertuigen betrokken waren. Hier zijn een aantal licht gewonden gevallen.

De politie is een aantal uren bezig geweest met de afhandeling van de aanrijdingen. Door de afsluiting van de afslag op de N31 ter hoogte van Nijega ontstond filevorming in de rijrichting Drachten. De afsluiting werd rond 10.30 uur weer opgeheven en de verkeerssituatie was daarna weer normaal.
Kijk voor meer informatie over gladheidsbestrijding op: www.verkeerenwaterstaat.nl / verkeer <http://www.verkeerenwaterstaat.nl / verkeer>envervoer
Provincie:
Tag(s):