donderdag, 13. juli 2006 - 8:38

3000 fietsen onder stadsbalkon

Groningen

De opening van de nieuwe fietsenkelder onder het Stadsbalkon is een week uitgesteld. In de stalling zijn problemen met de coating ontstaan als gevolg van het weer. Daarom is de stalling niet per 10 juli, maar per 17 juli open. De fietsenkelder is voor het grootste deel af en biedt plaats aan bijna drieduizend fietsen.

Het stadsbalkon is het laatste onderdeel van de upgrading van het stationsvoorplein. Na het verbeteren van de verkeerssituatie, het transformeren van het busstation is nu de grote fietsenstalling en het verblijfsgebied aan de beurt.

Op de striptekening van Frans Le Roux is duidelijk te zien dat Groningen iets speciaals krijgt voor de deur van het stationsgebouw. Eind 2006 vindt de oplevering plaats en heeft de stad een nieuw visitekaartje.

Op de nieuwe openingsdag, maandag 17 juli, gaat de tijdelijke fietsenstalling voor het Hunzehuys dicht. Fietsen die er dan nog staan verwijdert de gemeente. Deze fietsen gaan naar het Nelfterrein aan de Paterswoldseweg. Daar kunnen zij worden opgehaald tegen betaling van vijftien euro. Na een maand, vanaf 17 augustus, worden niet-afgehaalde fietsen definitief afgevoerd.
Provincie:
Tag(s):