zaterdag, 14. oktober 2006 - 9:36

3000 gedupeerden door failliete reisorganisatie HTC

Eindhoven

Reisorganisatie HTC Reizen BV uit Eindhoven is failliet. Het bedrijf kan niet meer aan de financiële verplichtingen voldoen. De touroperator heeft dat aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR), gemeld. Met onmiddellijke ingang kunnen er geen reizen richting Turkije meer geboekt worden.

De SGR denkt dat meer dan 3000 mensen door het faillissement gedupeerd zullen zijn. Reizigers die rechtstreeks bij HTC Super Reizen BV een reis onder de SGR-garantieregeling hebben geboekt, ontvangen één dezer dagen een brief met instructies hoe zij de reeds vooruitbetaalde reissommen van het SGR terugbetaald kunnen krijgen. Tevens zal de SGR zorgen dat reeds vertrokken reizigers hun vakantie probleemloos kunnen afmaken. De meeste mensen zouden met de herfstvakantie weggaan.

Vorige week dreigde HTC nog met een rechtzaak tegen de Telegraaf. Die krant maakte al melding van reizigers die bijna gestrand zouden zijn. De reisorganisatie meldde toen nog dat het verhaal door de concurrentie uit de duim was gezogen. Wel gaf het toe enige problemen te hebben gehad met vliegmaatschappij Corendon die veel op Turkije vliegt.
Provincie:
Tag(s):