dinsdag, 17. oktober 2006 - 10:26

30.000 Euro voor een ommetje

Landschapsbeheer Friesland haakt aan op een grote landelijke wedstrijd om de historische voetpaden onder de aandacht te brengen. De eenmalige prijsvraag inspireert tot het bedenken van ‘ommetjes’: kleine wandelingen van ongeveer een uur, met een afstand van zo’n drie tot zeven kilometer. In elke provinciale ontvangt de winnaar € 10.000,- om het ommetje samen met Landschapsbeheer daadwerkelijk te realiseren. En van alle prijswinnaars mag één landelijke winnaar zich zelfs voor € 30.000,- uitleven! Zo is Nederland straks twaalf wandelpaden rijker.

Met de prijsvraag wil Landschapsbeheer Friesland haar kennis over het aanleggen of het herstellen van paden delen. In de provincie Fryslân, maar ook in Utrecht en Flevoland is veel ervaring opgedaan met het aanleggen van ommetjes. Waar mogelijk is daarbij de cultuurhistorische invalshoek gezocht: het herstel van (bijna) verdwenen paden in het boerenland. Hiermee wordt het ‘rondje dorp’ weer mogelijk en is het buitengevoel dichtbij huis te beleven.

Iedereen met een goed idee voor een ommetje kan meedoen aan de prijsvraag. De wedstrijd is interessant voor historische verenigingen, dorpsbelangen, agrarische natuurverenigingen of wandelverenigingen, maar ook als bedrijf, instelling of individu kan men meedoen.

Iedereen kan de deelnamebrochure telefonisch aanvragen bij Landschapsbeheer Friesland (0512-383800) of zelf downloaden via landschapbeheer Friesland.
Uitgewerkte ideeën kunnen tot 1 maart 2007 bij Landschapsbeheer Friesland worden ingediend. De prijswinnaars worden op 5 april 2007 bekendgemaakt.
Provincie:
Tag(s):