dinsdag, 11. april 2006 - 16:23

32000 kilo hasj aangetroffen door politie

Amsterdam

De dienst Centrale Recherche van de politie Amsterdam-Amstelland heeft, in samenwerking met de politie Kennemerland en Midden- en West Brabant, twee netwerken opgerold die zich bezighielden met de import en export en de handel in verdovende middelen en met name hasj.

In totaal is 32000 kilo hasj, met een straatwaarde van ongeveer 100 miljoen euro, in beslag genomen. Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat in de kring rondom de later gearresteerde verdachten zeker drie mensen door geweld om het leven zijn gekomen. Deze geweldsdelicten vonden plaats in Nederland.

Het onderzoeksteam startte eind 2005 een onderzoek naar aanleiding van informatie over een criminele organisatie die zich bezighield met de handel in verdovende middelen en die het gebruik van geweld niet schuwde. Bij een inval in een loods in Zwanenburg werd 2000 kilo hasj aangetroffen.

Op zaterdag 1 april onderschepten rechercheurs in Nederland een Franse vrachtauto, met daarin 7000 kilo hasj. De twee chauffeurs, afkomstig uit Perpignan (Frankrijk), werden aangehouden. In de cabine van de vrachtauto werd een geladen revolver aangetroffen. Onderzoek wees uit dat een deel van de lading van de vrachtauto was gelost bij een opslagplaats in Bavel (Brabant). Bij een doorzoeking bij deze opslagplaats en de daarbij horende woning trof de politie 23000 kilo hasj aan en onderdelen voor en grondstoffen van een amfetaminelaboratorium. Op dat moment waren er geen personen aanwezig in de woning en de opslagplaats.

Het onderzoek in nog in volle gang en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):