donderdag, 4. mei 2006 - 11:47

"33% computer-gebruikers scant computer nooit"

zwijndrecht

33% van de computergebruikers scant zijn computer nooit op virussen en vertrouwt daarmee volledig op zijn antivirusscanner. Nog eens 34% scant de computer minder dan één keer per kwartaal. Dit blijkt uit onderzoek van NOD32 Nederland, distributeur van de antivirussoftware NOD32.

Tijdens de beurs The ICT and Networking Event (TINE) die vorige maand in de Amsterdam RAI plaatsvond, kregen bezoekers van de BIT-stand, waar NOD32 aanwezig was, een aantal vragen voorgelegd.

In totaal namen 120 mensen deel. Uit het onderzoek blijkt onder meer dat 20% van de ondervraagden zijn antivirusproduct één keer per dag update. Het merendeel van de ondervraagden (71%) weet niet hoe vaak omdat het updaten automatisch gebeurt. Daarnaast denkt 70% van de ondervraagden volledig beschermd te zijn tegen virussen na het binnenhalen van de laatste updates.

Nienke Ryan, product & strategie manager van NOD32 Nederland: "Een opmerkelijke uitslag. Natuurlijk is het prima om je systeem automatisch te updaten, maar volledig vertrouwen op reactieve updates en het systeem daarna niet meer scannen op spyware en virussen is onverstandig. Om ook nieuwe, onbekende virussen te ontmaskeren op het moment dat deze uitbreken, heb je een proactieve scanner nodig die scant op het gedrag van virussen, én adviseren wij minimaal wekelijks een volledige systeemscan uit te voeren. Updates komen immers als mosterd na de maaltijd en dagelijks updaten is echt te weinig om onbekende virussen tegen te gaan."
Categorie:
Tag(s):